Contact

brede kijk op kinderopvang

kommagroep

Vragen? Opmerkingen?

 

5 redenen om te starten met babymassage

 

Positieve effecten én redenen om direct te starten met babymassage

 1. Babymassage zorgt voor verlichting bij pijn
  Door massage komt het hormoon endorfine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit hormoon zorgt onder andere voor een pijnstillend effect. Massage is daarom bijzonder effectief bij bijvoorbeeld pijn van krampjes, doorkomende tanden, verkoudheid, ...

 2. Babymassage draagt bij aan een positieve relatie tussen de baby en de kindbegeleider.
  Naast de ouders is de kindbegeleider ook een belangrijke opvoeder van de baby. De kwaliteit van de relatie tussen de kindbegeleider en de baby is daarom van groot belang. Door babymassage leert de kindbegeleider de baby én zijn lichaamstaal goed kennen, waardoor de kindbegeleider nog beter kan inspelen en afstemmen op de behoeftes van de baby.

 3. Babymassage verbetert het slaapgedrag van de baby
  Baby’s kunnen wel eens moeite hebben met slapen op het kinderdagverblijf. Door de baby voor het slapen gaan te masseren zorgt de ontspanning die de massage met zich meebrengt ervoor dat de baby sneller in slaap valt. Daarnaast lijken baby’s over het algemeen ook dieper te slapen na een massage.

 4. Babymassage stimuleert de groei en ontwikkeling van de baby
  Bij baby’s die regelmatig worden gemasseerd worden meer groeihormonen in het bloed gevonden. Daarnaast groeit door aanraking het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van de baby. Dit zijn belangrijke voorwaarden voor een baby om tot ontwikkeling te kunnen komen.

 5. Babymassage is vooral heel leuk om te doen!
  Naast alle positieve effecten is babymassage vooral ook een leuke activiteit én fijn contactmoment voor de kindbegeleider en de baby.
  Zo creëert de kindbegeleider ook een moment van rust voor zichzelf tijdens een vaak hectische dag.

 

Veel massageplezier!

 

TIP: Volg een vorming babymassage bij K+

Administratief centrum

Koningin Astridlaan 12 - 2800 Mechelen

info@vdkomma.be

Ondernemingsnummer vzw Komma 0477-558-120

Ondernemingsnummer vzw VDKO 0451-789-772