Contact

brede kijk op kinderopvang

kommagroep

Vragen? Opmerkingen?

 

 

Zonnecrème smeren: tips and tricks

 

We verwelkomen het zonnetje, maar nemen ook dit jaar maatregelen voor een goede bescherming.

Hoe warmer, hoe meer smeren? Neen. Dat zeker niet. We beschermen onze huid tegen UVstraling, en deze kan ook op koudere en of bewolkte dagen ervoor zorgen dat je kan verbranden. Belangrijk te weten is dat 80% van onze blootstelling aan deze straling gebeurt door dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, in de tuin werken, fietsen,... dus ook op deze -soms korte- momenten moet er worden gesmeerd. Rijkelijk insmeren. Wel 2 milligram per vierkante meter. Enkel op deze manier behaal je factor 30 of 50. De meeste mensen smeren minder, waardoor de factor die je gebruikt ook veel lager wordt.

 

Best dan smeren met factor 30 of 50? Of factor 100? Het verschil blijkt miniem te zijn. Het is beter dat je om de 2u smeert met factor 30, dan één keer met factor 50. Factor 100 biedt een nog hogere startbescherming, maar verschilt maar 2% van factor 50. Het is dus zeker niet dat de bescherming dubbel zo groot is. Vooral belangrijk bij de aankoop van zonnecrème is dat je attent bent dat deze beschermend is tegen zowel UV A én UV B- stralen. Dit staat op de verpakking vermeld: A-stralen worden aangegeven door het omcirkelde woord "UVA", bescherming tegen B-straling wordt uitgedrukt met de factor. Bij voorkeur minstens factor 30.

 

Maar, hoe goed je ook smeert, kleding blijft nog steeds de beste bescherming tegen de zon. Zeker bij kinderen wordt er sterk aangeraden om een zwemshirt, een petje en een zonnebril te gebruiken.

Veilige zonnepret gewenst!

 

 

 

 

 

Administratief centrum

Koningin Astridlaan 12 - 2800 Mechelen

info@vdkomma.be

Ondernemingsnummer vzw Komma 0477-558-120

Ondernemingsnummer vzw VDKO 0451-789-772